Klassiek Ballet

Klassiek Ballet
Klassiek Ballet is de basis van alle dans. Het is belangrijk en goed voor je houding, balans, souplesse en spierbeheersing. 
In de les werk je aan de Ballet-Barres en leer je mooie ballet choreografieën. Heb jij altijd al een zwaantje uit het Zwanenmeer willen zijn of Prince Charming uit sleeping beauty?

Pink Improver Ballet (PIB)
Bij deze speciale door Studio Pauline ontwikkelde klassieke balletles kijken wij naar techniek, muzikaliteit, correcte ballet houding, presentatie, expressie en nog veel meer.  De leerlingen moeten alle oefeningen uit hun hoofd kennen en aan ons kunnen laten zien in een speciaal toonmoment. Bij deze drie toonmomenten kunnen ze sterretjes verdienen, in het eerst jaar zilver en het tweede jaar goud! 
Tijdens de Zomershow ontvangen de PIB Ballerina’s de grote zilveren of gouden ster.

Spitzen
Ben jij geschikt, zijn je voeten sterk genoeg om op spitzen te dansen? Dan kun jij de uitdaging aan om op spitzen te dansen. Je leert je voeten goed te gebruiken en mooi op je spitzen te staan! Hoe gaaf dat je straks een hele Klassieke Ballet choreo op spitzen kunt dansen!

Ballet
Ballet is een unieke les opgebouwd uit de basiselementen van Klassiek Ballet. De Ballet-Barre of Floor-Barre is vast onderdeel van de les en je werkt aan je houding, balans, conditie, souplesse en spierbeheersing.

Technieklessen en stretchlessen
Techniek-/stretchlessen zijn speciaal bedoeld voor extra aandacht voor bijvoorbeeld je spitzen, je lenigheid, bepaalde danspasjes, of je oefeningen voor de PIB wil perfectioneren, die je maar niet onder de knie krijgt of andere technieken die je graag wilt leren/oefenen. Deze korte cursus geven we in het najaar en in het voorjaar. De lessen zijn voor alle niveau’s, leeftijden en alle dansstijlen!

Altijd al de droom gehad om net zo mooi te dansen als de ballet zwaantjes van het zwanenmeer?
Kom dan gerust een langs voor een gratis proefles!