Docententeam

Pauline de Jager
De dansstudio staat onder leiding van Pauline de Jager. Zij danst al vanaf haar vijfde jaar ballet. Tijdens de middelbare school volgde zij de Vooropleiding Showdans bij Penney de Jager. Vanaf haar zestiende jaar danste zij als professioneel danseres bij het Ballet van Penney de Jager in het Holland Show Ballet. In het Showballet danste ze in diverse televisieshows: de Willem Ruis Show, de Sterrenshow, Doet-ie-‘t-of-doet-ie-‘t-niet, de Showbizzquiz, etc. Ook trad zij met het Showballet op in binnen- en buitenlandse (tv-)shows met grote artiesten. In de jaren 80 en 90 was zij dé Frau Antje (het kaasmeisje) in Duitsland. Ook heeft zij gezongen als achtergrondzangeres bij Nederlandse artiesten. Op dit moment zingt Pauline nog steeds! Ze is één van de dames van ‘The Dutch Andrew Sisters’, een geweldige live act. 
Tijdens haar danscarrière heeft Pauline (vanaf haar veertiende jaar!) ook altijd al lesgegeven. Zij volgde diverse opleidingen (Steps, Aerobics en Kinderdans). Maar toch bleek steeds weer: het geven van danslessen aan kinderen is ‘haar ding’! Naast haar dansstudio is Pauline oprichtster van de Studio Pauline Foundation en medeoprichtster van Let the Brain Dance!

Ken Kevin Cranford
Ken is in 2012 bij Studio Pauline komen stage lopen vanuit zijn dansdocentenopleiding in Arnhem. Hij volgde daar de richting Klassiek Ballet & Modern. Ken wilde super graag werken met Penney de Jager en vond haar bij Studio Pauline.
Ken is als jong jongetje al veel bezig geweest met bewegen zo begon het met aerobics en heeft daarna ruim 10 jaar geturnd. Op 12 jarige leeftijd begon hij met stijldansen en ontdekte een nieuwe passie, samen met zijn vaste partner heeft hij vele wedstrijden gewonnen, waaronder 3 keer Nederlands kampioen Latin-American. 
Tijdens de stages die Ken liep bij Studio Pauline ontstond er een leuke Ken & Barbie (Pauline) act. Die inmiddels al heel wat jaren terugkomt in de Zomershows! Ken is ondertussen ruim 11 jaar één van de vaste gezichten van Studio Pauline. Begonnen als stagiaire, doorgestroomd als dansdocent en inmiddels naast de danslessen ook assistent manager van Studio Pauline en medeoprichter van Let the Brain Dance! Ken is daarnaast werkzaam in de ouderenzorg als verzorgende-ig.

Samantha Boonestroo
Als klein meisje van 4 jaar stond Samantha al lekker te swingen in de Streetdance les.
Toen Samantha 8 jaar oud was heeft ze auditie gedaan voor een Hip Hop wedstrijdgroep. Van haar 8ste jaar tot 18e jaar heeft ze stoere, spannende wedstrijden gedanst. Ook is ze Nederlands Kampioen geworden in 2017! Vanaf haar 15e tot 17e heeft ze stage gelopen bij Studio Pauline en daar de kans gekregen om haar AALO Dance Instructor diploma te behalen. Samantha geeft inmiddels veel Streetdance en Hip Hop lessen. Ook vindt ze het supergaaf om de succesvolle Dance Teams klaar te stomen voor de wedstrijden, die dit seizoen uitzonderlijk hoog scoren en vele bekers winnen.

Feije van Ingen
Sinds Feije 9 jaar was, is haar liefde voor de dans en show wereld begonnen. Ze heeft met een Italiaanse Musical gemeenschap door de Marche getourd met verschillende musicals zoals The Lion King en Mary Poppins, Feije is op haar 15de weer terug naar Nederland verhuisd. Feije kwam terecht bij Studio Pauline doordat ze is komen kijken bij een van onze zomershows en was meteen verliefd geworden en moest bij ons komen. Ze is eerst begonnen met heel veel danslessen en daarna is ze komen helpen met de kleintjes. In 2021 heeft ze haar AALO Dans Instructeur Diploma behaald.

Iris Koelewijn
Op 6-jarige leeftijd begon Iris met het volgen van klassieke balletlessen. 1 les in de week werden er al snel meerdere, ballet is helemaal haar ding. 
Zij volgt lessen volgens het Engelse systeem, the Royal Academy of Dance en heeft al verschillende RAD Graded exams hierin afgelegd, evenals Vocational exams tot Advanced 1. In 2021 heeft ze de opleiding Certificate in Ballet Teaching Studies van de RAD afgerond waardoor ze nu een gediplomeerd RAD docent is. Daarnaast heeft ze certificaten behaald in het bijwonen van docenten seminars van de Nationale Ballet Academie en in Progressing Ballet Technique. In 2015 deed Iris mee aan het tv-programma Junior Dance en kwam hiermee in de halve finale. Na dit avontuur mocht ze ook meedansen bij het Televizier Gala in Carré. Iris vindt het heel bijzonder om als docente haar liefde en passie voor dans door te geven en leerlingen te inspireren. 
Iris gaat bij ons het speciale Studio Pauline ballet diploma programma begeleiden: Pink Improver Ballet. 

Carmen van der Meijden
Carmen is via haar opleiding Sport Academie in Amersfoort stage komen lopen bij Studio Pauline. Zij volgde daar de minor dans. Ook Carmen heeft de AALO Dance Instructor opleiding gevolgd. Inmiddels geeft Carmen Streetdance lessen en heeft ze veel plezier in haar specialisme dansles geven aan Specials (kids en jongvolwassenen met een beperking). 

Eva Jonker
Eva danst en zingt al sinds dat ze 4 jaar is. Haar hele jeugd heeft ze dans, zang en theater lessen gevolgd op een vooropleiding in Apeldoorn. Op haar 17e is ze begonnen met haar studie Musicaltheater aan de “Frank Sanders’ Akademie” in Amsterdam. Zodra ze haar studie heeft afgerond is ze meteen aan het werk gegaan. Zo heeft ze in verschillende kindermusicals gespeeld zoals “Rapunzel de Musical”, “Peppa Pig” en “Sesamstraat Live”. Ook heeft ze in verschillende tv series gespeeld voor o.a. RTL.
Naast dat zelf graag op het toneel staat geeft ze ook al een aantal jaar les. Dit zijn lessen in verschillende dansstijlen, maar ook zang en theater lessen. Ze geeft het liefst lessen waarin alle 3 de disciplines aan bod komen, dus: dans, zang en theater gecombineerd!

Britt van Eeden
Britt is begonnen als klein Dreumesje bij Studio Pauline, als klein danseresje heeft ze altijd aan de zijde gestaan van Pauline. Zo is ze uitgegroeid tot een Mini-Me. Vanaf 6 jaar is ze alle stijlen gaan proberen en blijven dansen. Zo is Britt uit uitgegroeid tot all-round danser en heeft ze in 2019 haar AALO diploma voor Allround Dance Instructor gehaald. In het afgelopen seizoen heeft Britt auditie gedaan voor Lucia Marthas Amsterdam en aangenomen! Maar dit was een jaartje te vroeg, Britt maakt eerst haar VMBO af. 

Tessa Oosterom
Tessa is als Dreumes bij Studio Pauline begonnen en is altijd bij Studio Pauline blijven dansen. Van Dreumes naar Streetdance en uiteindelijk door naar Modern, Klassiek en Hip Hop, waar ze ook nog tot in 2021 in het wedstrijdteam Pink Explosion heeft gedanst. Vele bekers staan op onze wall of fame in de Studio in Leusden. In 2019 is Tessa begonnen met het assisteren tijdens de lessen en in 2019 heeft zij haar AALO diploma voor Allround Dance Instructor gehaald. Tessa is onze Streetdancer/Hip Hopper en geeft voornamelijk les in de stijl Streetdance. Tessa volgt naast het lesgeven ook een MBO niv. 4 opleiding tot Media-Manager. 

Pien Louwerse
Pien is als 6 jarige begonnen als klein roze ballerinaatje bij Studio Pauline. In de loop der jaren is ze veel meer stijlen gaan dansen. Als klein zwaantje uit het Zwanenmeer, is Pien nu een van de dansers van het Showballet Pauline de Jager. Het Showballet nam in 2022 deel aan het bekende TV-programma Hollands Got Talent. Na heel veel jaren fanatiek dansen en optreden kwam bij Pien de liefde voor het docentschap naar boven. Ook zij heeft in 2021 haar AALO Dance instructer diploma gehaald. Pien geeft met heel veel plezier les in de lessen Modern en Streetdance. Daarnaast studeert Pien ook HBO Social Work in Zwolle.

Frederike Buskop
Als 3 jarig meisje begon Frederike te dansen bij Studio Pauline. In het begin vond ze Clipdance en Streetdance het allerleukste. Toen ze 1o jaar was, is ze bijna alle stijlen gaan dansen die werden gegeven bij Studio Pauline. Na de middelbare school is ze aangenomen bij de Utrechtse Dans Academie. Frederike loopt nu al 2,5 jaar stage bij Studio Pauline en na het behalen van haar diploma in juni zal ze een vast gezicht worden van het team van Studio Pauline. Super leuk toch!

Madelon van der Heijden
In 2020 startte Madelon bij Studio Pauline in de les Modern. Daarvoor had zij al wat ervaring opgedaan bij andere dansscholen en volgde zij o.a. een serie Masterclasses als voorbereiding op haar beroepsopleiding. Voordat Madelon ging dansen was zij een groot talent in Turnen en behaalde ze vele prijzen. In 2021 startte zij met de opleiding Show Allround in Arnhem. Hier wordt zij opgeleid om uitvoerend- en creërend danser te worden en docent dans. Zij danste o.a. in de jeugd productie van Introdans, als danser bij Alessio en in een stuk van Denden.Dit jaar gaat Madelon examen doen. Naast haar opleiding blijft ze diverse lessen volgen, zoals Latin Heels Fever bij Studio Pauline. Madelon zal Contemporary Jazz aan gaan bieden op vrijdagavond in Leusden en heeft er heel veel zin in.

Beginnende dansdocenten
In ons team werken wij ook met beginnende dansdocenten. Deze docenten zijn intern opgeleid en hebben een diploma van AALO Dans Instructeur opleiding. Binnenkort starten Kirsten Verweij en Rosalie Spekking met de opleiding AALO!

Leerlingen/Stagiaires
In ons team werken we met stagiaires vanuit erkende dansopleidingen. Het vaste medewerkers-team wordt door hen geassisteerd. 
– Rosalie Spekking
– Kirsten Verweij
– Romee Motshagen
– Danique Wouters
– Hanne van der Vorst

Stagiaires seizoen 2023-2024
Pernille Schoonderwaldt (RijnIJssel Artiest)
Madelon van der Heijden (RijnIJssel Artiest)