Docententeam

Pauline de Jager
De dansstudio staat onder leiding van Pauline de Jager. Zij danst al vanaf haar vijfde jaar ballet. Tijdens de middelbare school volgde zij de Vooropleiding Showdans bij Penney de Jager. Vanaf haar zestiende jaar danste zij als professioneel danseres bij het Ballet van Penney de Jager in het Holland Show Ballet. In het Showballet danste ze in diverse televisieshows: de Willem Ruis Show, de Sterrenshow, Doet-ie-‘t-of-doet-ie-‘t-niet, de Showbizzquiz, etc. Ook trad zij met het Showballet op in binnen- en buitenlandse (tv-)shows met grote artiesten. In de jaren 80 en 90 was zij dé Frau Antje (het kaasmeisje) in Duitsland. Ook heeft zij gezongen als achtergrondzangeres bij Nederlandse artiesten. Op dit moment zingt Pauline nog steeds! Ze is één van de dames van ‘The Dutch Andrew Sisters’, een geweldige live act. 
Tijdens haar danscarrière heeft Pauline (vanaf haar veertiende jaar!) ook altijd al lesgegeven. Zij volgde diverse opleidingen (Steps, Aerobics en Kinderdans). Maar toch bleek steeds weer: het geven van danslessen aan kinderen is ‘haar ding’! Naast haar dansstudio is Pauline oprichtster van de Studio Pauline Foundation en medeoprichtster van Let the Brain Dance!

Ken Kevin Cranford
Ken is in 2012 bij Studio Pauline komen stage lopen vanuit zijn dansdocentenopleiding in Arnhem. Hij volgde daar de richting Klassiek Ballet & Modern. Ken wilde super graag werken met Penney de Jager en vond haar bij Studio Pauline. Inmiddels is dit nog steeds de donderdag middag Klassiek Ballet combinatie. 
Ken is als jong jongetje al veel bezig geweest met bewegen zo begon het met aerobics en heeft daarna ruim 10 jaar geturnd. Op 12 jarige leeftijd begon hij met stijldansen en ontdekte een nieuwe passie, samen met zijn vaste partner heeft hij vele wedstrijden gewonnen, waaronder 3 keer Nederlands kampioen Latin-American. 
Tijdens de stages die Ken liep bij Studio Pauline ontstond er een leuke Ken & Barbie (Pauline) act. Die inmiddels al heel wat jaren terugkomt in de Zomershows! Ken is ondertussen ruim 9 jaar één van de vaste gezichten van Studio Pauline. Begonnen als stagiaire, doorgestroomd als dansdocent en inmiddels naast de danslessen ook assistent manager van Studio Pauline en medeoprichter van Let the Brain Dance! Ken is daarnaast werkzaam in de ouderenzorg als verzorgende-ig.

Samantha Boonestroo
Als klein meisje van 4 jaar stond Samantha al lekker te swingen in de Streetdance les.
Toen Samantha 8 jaar oud was heeft ze auditie gedaan voor een Hip Hop wedstrijdgroep. Van haar 8ste jaar tot 18e jaar heeft ze stoere, spannende wedstrijden gedanst. Ook is ze Nederlands Kampioen geworden in 2017! Vanaf haar 15e tot 17e heeft ze stage gelopen bij Studio Pauline en daar de kans gekregen om haar AALO Dance Instructor diploma te behalen. Samantha geeft inmiddels veel Streetdance en Hip Hop lessen. Ook vindt ze het supergaaf om samen met James de wedstrijdteams klaar te stomen voor de wedstrijden. 

Penney de Jager
Penney danst al vanaf haar 3e jaar en al vrij snel werd duidelijk dat dansen haar grootste passie is. Zij heeft de Scapino Balletacademie in Amsterdam afgerond en is daarna aangenomen bij het Nationale Ballet en het Nederlands Danstheater. Zij koos voor het Nationale Ballet. Later werd zij ontdekt als TV-danseres! In het programma Toppop van de AVRO en in de Willem Ruis Show van de KRO deed zij wekelijks optredens en maakte zij choreografieën. Zij heeft een showdansgroep opgericht waarmee zij tal van choreografieën en optredens verzorgde. Uiteindelijk is dit uitgegroeid tot het Holland Showballet. Penney heeft in deze tijd ook Pauline haar dansvirus doorgegeven. Penney heeft ook haar eigen showdansscholen gehad in Utrecht en Rotterdam. In 2014 ontving ze de onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje Nassau voor haar inzet voor ouderen en de dans in Nederland. Pauline is trots dat haar tante al haar ervaring en deskundigheid overbrengt aan de Klassiek Ballet afdeling van Studio Pauline!

James Jamie Groenhart
Jamie ook wel beter bekend als James, geeft bij ons de Hip Hop lessen op de vrijdag. Sinds seizoen 2017/2018 versterkt ze ons team als vaste docent. Hiervoor heeft zij de audities afgenomen voor de Pink groepen! Sinds 2019 verzorgt zij samen met Samantha de choreo’s voor de wedstrijdteams. In haar lessen wordt altijd hard gewerkt, veel gezweet en natuurlijk hier en daar ook wat afgelachen. James is momenteel ook nog werkzaam op verschillende dansvooropleidingen en MBO dansopleidingen (Albeda, Nova etc). Daarnaast danst zij ook nog uitvoerend voor merken zoals Nike en Asics. Haar stijl in de shows is vooral te herkennen aan Hip Hop choreo’s met een commerciële twist. Dit is dan ook haar specialiteit.

Maroussia van den Hoek
Maroussia danst vanaf haar 6e jaar bij Studio Pauline. Al snel vormde Maroussia samen met nog een aantal andere meiden de eerste pinkgroep waarmee ze door de regio verschillende optredens gaf. Van de Gebroeders Co en de Vijverfeesten in Nieuwland tot de Pasar Malam in Zeist en de Cancan-show in Austerlitz, niks was te gek! En natuurlijk niet te vergeten de Zomershows. Met ruim 20 jaar Studio Pauline ervaring danst Maroussia tot op heden nog met heel veel plezier in de lessen als docent! Maroussia behaalde haar AALO Allround Dance Docent opleiding in 2014 en geeft vanaf 14e jaar les in de Streetdance lessen. Naast het lesgeven is Maroussia in 2018 afgestudeerd als Ecologisch Pedagoog en combineert zij momenteel het lesgeven bij Studio Pauline met een coach-functie binnen de kinderopvang. Extra leuk en bijzonder is dat Studio Pauline sinds 2019 samenwerkt met haar eigen bedrijf MUCHA. MAYAN. waarmee Maroussia gespecialiseerd is in begeleiding en coaching voor het verbeteren van pedagogische kwaliteit. Maroussia is samen met Pauline en Ken een van de medeoprichters van Let the Brain Dance!

Chelsey Aretz
Chelsey is als 2-jarige dreumes bij Studio Pauline begonnen en is sinds toen niet meer van onze zijde geweken. Van Klap Klap Klap, naar Streetdance en uiteindelijk door naar Hip Hop, waar ze ook nog jaren in het wedstrijdteam Pink Explosion heeft gedanst. In 2014 is Chelsey begonnen met het assisteren tijdens de lessen en in 2016 heeft zij haar AALO diploma voor Allround Dance Instructor gehaald. Chelsey is onze Hip Hopper en geeft voornamelijk les in deze stijl en gaat in het nieuwe seizoen ook de wedstrijdteams trainen. Maar laat je niet voor de gek houden door haar stoere moves en looks, deze dame kan meerdere lessen geven en weet hoe ze een nette Plié moet maken!

Carmen van der Meijden
Carmen is via haar opleiding Sport Academie in Amersfoort stage komen lopen bij Studio Pauline. Zij volgde daar de minor dans. Ook Carmen heeft de AALO Dance Instructor opleiding gevolgd. Inmiddels geeft Carmen Streetdance lessen en heeft ze veel plezier in haar specialisme dansles geven aan Specials (kids en jongvolwassenen met een beperking). 

Eva Jonker
Eva danst en zingt al sinds dat ze 4 jaar is. Haar hele jeugd heeft ze dans, zang en theater lessen gevolgd op een vooropleiding in Apeldoorn. Op haar 17e is ze begonnen met haar studie Musicaltheater aan de “Frank Sanders’ Akademie” in Amsterdam. Zodra ze haar studie heeft afgerond is ze meteen aan het werk gegaan. Zo heeft ze in verschillende kindermusicals gespeeld zoals “Rapunzel de Musical”, “Peppa Pig” en “Sesamstraat Live”. Ook heeft ze in verschillende tv series gespeeld voor o.a. RTL.
Naast dat zelf graag op het toneel staat geeft ze ook al een aantal jaar les. Dit zijn lessen in verschillende dansstijlen, maar ook zang en theater lessen. Ze geeft het liefst lessen waarin alle 3 de disciplines aan bod komen, dus: dans, zang en theater gecombineerd!

Britt van Eeden
Britt is begonnen als klein Dreumesje bij Studio Pauline, als klein danseresje heeft ze altijd aan de zijde gestaan van Pauline. Zo is ze uitgegroeid tot een Mini-Me. Vanaf 6 jaar is ze alle stijlen gaan proberen en blijven dansen. Zo is Britt uit uitgegroeid tot all-round danser en heeft ze in 2019 haar AALO diploma voor Allround Dance Instructor gehaald. In het afgelopen seizoen heeft Britt auditie gedaan voor Lucia Marthas Amsterdam en aangenomen! Maar dit was een jaartje te vroeg, Britt maakt eerst haar VMBO af. 

Tessa Oosterom
Tessa is als Dreumes bij Studio Pauline begonnen en is altijd bij Studio Pauline blijven dansen. Van Dreumes naar Streetdance en uiteindelijk door naar Modern, Klassiek en Hip Hop, waar ze ook nog tot in 2021 in het wedstrijdteam Pink Explosion heeft gedanst. Vele bekers staan op onze wall of fame in de Studio in Leusden. In 2019 is Tessa begonnen met het assisteren tijdens de lessen en in 2019 heeft zij haar AALO diploma voor Allround Dance Instructor gehaald. Tessa is onze Streetdancer/Hip Hopper en geeft voornamelijk les in de stijl Streetdance. Tessa volgt naast het lesgeven ook een MBO niv. 4 opleiding tot Media-Manager. 

Viviane Veger              
Viviane wist niet wat voor sport zij wilde doen en ze is op haar 6e begonnen met dansen omdat een vriendinnetje haar meevroeg. Sindsdien is zij verkocht aan deze prachtige ‘sport’. Vanaf haar 8e tot 16e heeft Viviane ballet, modern en jazz gevolgd aan de vooropleiding van het conservatorium in Enschede. Hierna is zij gaan studeren aan Lucia Marthas Institute for Performing Arts in Amsterdam en geeft zij inmiddels al 8 jaar met plezier danslessen in verschillende stijlen. In haar jaren als docent heeft zij ook gedanst in verschillende Dinnershows, moderne producties en TV shows. Plezier, positiviteit en techniek staan voorop in haar danslessen. en zij is altijd opzoek naar nieuwe uitdagingen voor haar leerlingen. Viviane is in het nieuwe seizoen ook op kantoor te vinden om samen met Pauline en Ken achter de schermen van alles te regelen.  

Iris Koelewijn
Op 6-jarige leeftijd begon Iris met het volgen van klassieke balletlessen. 1 les in de week werden er al snel meerdere, ballet is helemaal haar ding. 
Zij volgt lessen volgens het Engelse systeem, the Royal Academy of Dance en heeft al verschillende RAD Graded exams hierin afgelegd, evenals Vocational exams tot Advanced 1. In 2021 heeft ze de opleiding Certificate in Ballet Teaching Studies van de RAD afgerond waardoor ze nu een gediplomeerd RAD docent is. Daarnaast heeft ze certificaten behaald in het bijwonen van docenten seminars van de Nationale Ballet Academie en in Progressing Ballet Technique. In 2015 deed Iris mee aan het tv-programma Junior Dance en kwam hiermee in de halve finale. Na dit avontuur mocht ze ook meedansen bij het Televizier Gala in Carré. Iris vindt het heel bijzonder om als docente haar liefde en passie voor dans door te geven en leerlingen te inspireren. 
Iris gaat bij ons het speciale Studio Pauline ballet diploma programma begeleiden: Pink Improver Ballet. 

Beginnende dansdocenten
In ons team werken wij ook met beginnende dansdocenten. Deze docenten zijn intern opgeleid en hebben een diploma van AALO Dans Instructeur opleiding. Beginnende dansdocenten 2021-2022:
Pien Louwerse en Feije van Ingen

Leerlingen/Stagiaires
In ons team werken we met stagiaires vanuit erkende dansopleidingen. Het vaste medewerkers-team wordt door hen geassisteerd. 

Stagiaires seizoen 2021-2022
– Frederike Buskop